четвъртък, 4 февруари 2016 г.

ПАЛАЧИНКОВИ ДАНТЕЛИ С ПИЛЕШКО МЕСО

ПАЛАЧИНКОВИ ДАНТЕЛИ С ПИЛЕШКО МЕСО

ЗА ПАЛАЧИНКИТЕ:
2 яйца, се разбиват с 1 равна чаена лъжичка сол, 2 суп. лъжици олио, 1 ч.л. захар и се прибавят 2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. прясно мляко и 1 ч.ч. газирана вода. Да стане като боза.
Част от сместа се налива в шише с дозатор и в горещия тиган се впръсква от сместа, рисувайки фигура, наподобаваща дантела.
Палачинкова дантела послужи за завивка на пилешко месо с гъби и кромид лук.

Месото нарязано на хапки, мариновано за няколко часа със соев сос, зехтин, 1 скилидка пресован чесън, черен пипер, се изпържва в олио на тиган. В същата мазнина изпържих 200 грама гъби печурки, а след това 2 големи глави кромид лук, нарязан на полумесеци, овкусен с „Микадо”.
Добавка - къри сос.



Няма коментари: