понеделник, 8 февруари 2016 г.

БАКЛАВИЧКИ С ЛОКУМ

БАКЛАВИЧКИ С ЛОКУМ

1 пакет фини кори за баница, се разделят долу-горе на брой, като се вземат 4-5 листа, слага се в края плънка и се навиват заедно на руло.

ПЛЪНКА:
1 ч.ч. орехи, нарязани с орехорезачка;
1/2 кутия локум нарязан на малки кубчета;
1 шепичка червена боровинка и 1 шепичка стафиди, преди това накиснати в коняк;
1 яйце разбито с вилицата с 2 суп. лъжици захар;
1 супена лъжица мед;
настъргана кора от 1/2 портокал, 1 ванилия и който иска 1 ч.л. канела. Аз не слагам, защото не я обичам.

СИРОП:
500 мл вода;
300 гр кристална захар


Навитите ролки, се режат на пръстени с ширина около 3 см. и се нареждат в суха тавичка. Пекат се на 200 градуса, до зачервяване. След като изстинат добре, се поръсват с настъргана кора от 1/2 лимон и се заливат с горещ сироп от 500 мл. вода + 300 грама захар, да поври 5-6 минути.
Прибавят се 3-4 пълни суп. лъжици краве масло.

НЕКА ВИ Е СЛАДКО!
Публикуване на коментар