четвъртък, 4 февруари 2016 г.

ПАНАКОТА С АЛОЕ

ПАНАКОТА С АЛОЕ

400 мл. готварска сметана с 30 % масленост + 180 мл. прясно мляко + 6 суп. лъжици захар кипнах на огъня, докато се разтопи захарта + 1 ванилия.
Прибавих предварително разтворен желатин 1 суп. лъжица в 3-4 лъж. студена вода, а после втечнен на водна баня, от който отделих малко.
Разпределих млечната смес в чаши и ги сложих в хладилника под наклон за 1 час да стегне.
След това допълних със сок и кубчета алое с останалия желатин. Това е от закупени 2 бр. бурканчета алое на кубчета. 
Едната чаша е с вишни. За цвят.
Отново прибрах в хладилника да се изпоти.
Сервирах с коктейлна черешка!
Бъдете здрави и блажени!


Публикуване на коментар