понеделник, 8 февруари 2016 г.

ВАНИЛОВ КРЕМ С РЕЗЕН АНАНАС

ВАНИЛОВ КРЕМ С РЕЗЕН АНАНАС
Отново любим ванилов крем:
от 500 мл. прясно мляко;
2 яйца;
4 супени лъжици брашно;
1 каф. чашка захар;
30 грама краве масло;
1 пакетче ванилова захар;
за украса - пресен ананас, грозде, шоколадови капки

Яйцата се разбиват с вилицата много добре. Смесват с брашното и част от млякото. Останалото мляко се слага да заври със захарта. На тънка струйка се прибавят яйцата при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. Снема се от огъня. Прибавя се маслото и ванилията. Разсипва се в чашки и се оставя да стегне.
В украсата може да се сложи всякаква сладка хрумка. Поръсих с шоколадови капки.

 Днес за всички вас, го поднасям с грозде, мед и ананас!
Публикуване на коментар