четвъртък, 4 февруари 2016 г.

АЖУРЕНИ ПАЛАЧИНКИ

АЖУРЕНИ ПАЛАЧИНКИ
РЕЦЕПТА: 2 яйца разбити с 2 щипки сол, брашно, 250 мл. прясно мляко и толкова газирана вода, едно пакетче ванилова захар, 2 суп. лъжици олио и го докарваме да гъстота като боза. Фигурата се прави по следния начин: сместа се излива в найлоново шише от оцет - от тези, с дозатор, а не с капачка и се рисува директно в нагорещения тиган палачинка с желана от вас фигура. Рисува се все едно във въздуха. А тигана пък е съвсем леко намазан с четка с малко олио. Палачинката, която е отдолу е с подобна по големина и форма фигура, като първо се очертава в тигана контур, а в него се излива от сместа и бързо се разстила с лъжица.
Могат да се намажат с шоколад, сладко и др.
Тези са със сладко от боровинки.


Публикуване на коментар