сряда, 3 февруари 2016 г.

БОН ФИЛЕ С КОРИЧКА ОТ БЕЛТЪК И ЛЕВУРДА

БОН ФИЛЕ С КОРИЧКА ОТ БЕЛТЪК И ДИВ ЧЕСЪН

БОН ФИЛЕ - няколко пържолки, тънко нарязани, поръсени със сол и черен пипер, се потапят в предварително приготвена панировка, като:
2 белтъка се разбиват с вилицата с щипка сол 3 минути, да стане пяна.
Добавят се 2 супени лъжици брашно, около 50 мл. газирана вода, 1 ч.л. сусам.
Пържолките, оваляни добре в тази панировка се нареждат в тава върху хартия за печене, намазана с 2-3 супени лъжици зехтин.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато се получи хрупкава коричка. Малко преди да са готови, ги декорирах с лист от левурда /див чесън/, като прокарах мокри пръсти от панировката под листото, да залепне.
Отгоре листата ги намазах с четка с мъничко зехтин и поръсих със сусам. Допекох, докато се позачервят съвсем малко.



Публикуване на коментар