четвъртък, 11 февруари 2016 г.

СВИНСКИ ЕЗИК С БЯЛ СОС

СВИНСКИ ЕЗИК С БЯЛ СОС


Езикът е сварен за 40 минути в тенджерата под налягане, покрит с вода, в която добавяме 2-3 дафинови листа, 10-на зърна черен пипер, 5-6 зърна бахар, 10-на зърна кориандър и лъжица сол.
Обелва се е се нарязва на филии.
Гарнитура - 250 грама гъби печурки, задушени в масло.
За соса - в същото масло пръжнах 1-2 с.л. брашно и залях с охладен, прецеден бульон, в който се е варил езика. Бърка се да не стане на топчета. Ръснах черен пипер.
И още - черен домат и кръгчета праз.

На мен това ми е вкусно, дано и на вас!
Публикуване на коментар