петък, 5 февруари 2016 г.

ПАЛАЧИНКА РИБКА

ПАЛАЧИНКА РИБКА
1 яйце разбито с щипка сол;
1 ч.ч. прясно мляко;
1 ч.ч. газирана вода;
1 суп. лъж. олио;
1 ванилия;
брашно – на око
разбърква се сместа много добре, да стане малко по-гъсто от боза
Сместа се сипва в шише /помпичка/, може да се използва от оцет с дозатор.

Шприцова се директно в тигана, като се рисува ажурена рибка.
Правим и долна част на рибката, като за тази цел, първо изрисуваме контура на рибката и се стремим да е почти еднакъв с размера на другите рибки. След това бързо запълваме средата до контура и така получаваме цяла рибка. Тази, цялата, я намазваме с нещо, при мен пак със сладко от боровинки, а отгоре слагаме ажурената палачинка "рибка".

    
Публикуване на коментар