четвъртък, 11 февруари 2016 г.

СВАРЕНО ЯЙЦЕ "ГЪСЕНИЧКА"

СВАРЕНО ЯЙЦЕ
"ДИЕТА"


За тези и онези, защитници на тези -
за търпение на глад, за чувство да си млад,
за полза от диети, пък в очите на естети,
да са вписани красиви, дали са те щастливи!?
Едничко-двечки пресни яйчица сварени
с гъсеничен поглед втренчили се в мене!
Да го гледам ли това, или пък да го ям!? -
завайка се кокошчицата в този свят голям!
ЗНАЯ, ЧЕ НА ГЛАД НЕ ТРАЯ! ГЪСЕНИЧКА ОТ ЯЙЦЕТО ХАПВАМ И СИ ТРАЯ!
НА ВСИЧКИ ВАС, ПРИЯТНА ВЕЧЕР ВИ ЖЕЛАЯ!




Ето я рецептата:
2 яйца /от хладилника, не на стайна температура/ ги пуснах в джезвето и ги залях със студена вода. Сложих ги на газовия малък котлон и от завирането клокочиха 4-5 минути. Залях ги пак със студена вода да се охладят и много набърже ги обелих, че имах желание да си ги споделя с Вас! Искам да кажа, че в тази рецепта можете да импровизирате всякакси - и при сервирането, и при яденето. Е, аз в първия случай съм си украсила резенчето яйчице с черупки и клонки, а във втория - т.е. при яденето - при мен е "чисто", а вие можете да си ги хапнете, да речем със сол, с червен пипер, доматчета, маслинки, сиренца /сини, зелени, овче и козе/ и ред още нещицаааааа... Ех, зрънцаааа ... При мен се получи сега това: "Гладна кокошка просо сънува!"...
Публикуване на коментар