сряда, 10 февруари 2016 г.

ТОПЧЕТА ОТ СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ

ТОПЧЕТА ОТ СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ
Навярно всеки ги е разпознал -
топчета със сиренце и кашкавал!
Ако приемете, че стават за мезе,
от мен – НАЗДРАВЕ!
И да сте ДОБРЕ!


Гледам в хладилника малко парче кашкавал. Вадя ел. везна, тегля – 180 грама. Виждам и една бучка краве сирене. Турям го и него на везната – 180 грама. Не, няма измама! А мисля вечеря за двама! Решавам тез продукти да оползотворя – в топчета овални ще ги претворя!
Правят се поотделно смеси:
Кашкавала настъргах на ситното ренде. Прибавих 4 равни суп. лъжици брашно, 1 разбито яйце и 1-2 щипки бакпулвер, угасен в 1 ч.л. лимонов сок. Размесва се с ръка до гладко лепкаво тесто и се прибира в хладилника за 20-30 минути.
Сиренето по същия начин, само че с още 2 лъжици брашно, тъй като е по-водно.
Пържат се топчетата в сгорещено олио, до златисто, като предварително сме си ги оформили с мокри ръце с големината на орех.


Гарнитурата е видна – краставичка и домат, пресен лук за аромат, а маслинката за цвят!
Публикуване на коментар