сряда, 27 януари 2016 г.

СВИНСКИ ДРОБ НА ТИГАН

СВИНСКИ ДРОБ НА ТИГАН

Свинският дроб се нарязва на тънки парчета. Слагат се в съд, поръсват се с малко сол, малко смлян черен пипер, 2 с.л. соев сос, 2 с.л. зехтин и се заливат с 1 кафена чашка прясно мляко. Захлупват се и се оставят така да престоят за 30-40 минути.
След това се отцеждат, овалват се в брашно и се изпържват в сгорещено олио. Обръщат се от двете страни последователно по два-три пъти.
Отделно в 3-4 с.л. олио, се задушават нарязани на едри полумесеци 4 глави кромид лук, заедно с 2 шепи замразени зеленчуци. Овкусява се по желание - с чубрица и черен пипер. Добавя се 2-3 с.л. доматена салца или доматено пюре. Най-накрая 2-3 скилидки пресован чесън. Поръсва се с магданоз.




Няма коментари: