понеделник, 25 януари 2016 г.

КАРТОФЕНИ ЦВЕТЯ ВЪВ ФОРМИЧКИ ЗА МЪФИНИ

КАРТОФЕНИ ЦВЕТЯ ВЪВ ФОРМИЧКИ ЗА МЪФИНИ
Картофите се обелват и се нарязват на тънки кръгчета като чипс. Пускат се в подсолена вряща вода за 1-2 минути да се бланшират. Да се внимава да не се сварят и да не се начупят! Изваждат се с решетъчна лъжица и се отцеждат.
Във формички за мъфини, предварително намазани с краве масло, околовръст се подреждат листата от картофи, изправени, застъпвайки ги малко. На дъното се поставя по едно легнало кръгче картоф.
Плънка: Разбиват се 2 яйца с вилицата. Смесват се с 50-100 грама натрошено краве сирене и 50 грама настърган на едро кашкавал. Тази плънка се разпределя в купичките с картофени цветя. Кренвирш се нарязва на колелца /2 см/. Широка шунка от свинско месо, нарязана на тънко, се срязва на половинки. Всяко колелце от кренвирша се обвива с едната половинка от шунката, като се подгъва леко периферията. Обгръща се с другата половина, като се оформя роза. Полученото цвете се слага върху плънката в картофената кошничка. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минути.


Публикуване на коментар