събота, 23 януари 2016 г.

ТЕЛЕШКО ЗАДУШЕНО В ОРИЗОВО ГЕРАНЧЕ

ТЕЛЕШКО ЗАДУШЕНО В ОРИЗОВО ГЕРАНЧЕ НАТЪКМЕНО
800 грама телешко месо нарязах на кубчета, запържих в сгорещено олио, за да се глазира, след което го наредих в една тавичка. Поръсих с една лъжица уни сос, 2 лъжици соев сос, стрих едно зеленчуково кубче, пуснах 10-на зърна черен пипер, 5-6 зърна бахар, 3-4 листа дафинов лист, полях със 150 мл. вино и мазнината, в която се е пържило месото. Завих с фолио и пекох във фурната 40 минути на 200 градуса.
Месото сипах в кладенче от бял ориз „Жасмин” и „Императорски ориз”, сварен по указание. Декорация - "конци" от моркови, овкусени със сол, оцет и олио. Покрай месото и ориза може да се добави при сервиране и доматен сос, сготвен от 4-5 червени домата, посгъстени и поръсени с магданоз.



Публикуване на коментар