неделя, 24 януари 2016 г.

ЗАПЕЧЕНИ КАРТОФИ С БРОКОЛИ И ГЪБИ

ЗАПЕЧЕНИ КАРТОФИ С БРОКОЛИ И ГЪБИ

5-6 средно големи картофи обелих, нарязах на по-едри кубчета, залях в тенджера с вода и варих на огъня за 15 минути. Във водата сложих малко сол и 2-3 лъжици олио. Изваждат се с решетъчна лъжица. В същата вода пуснах 250 грама гъби печурки, не много големи, срязани през средата и ги варих 10 мин. Извадих в отделна паница. В друг съд с чиста вода, леко подсолена, след като кипна пуснах две шепи броколи на розички и бланширах за 3-4 минути. Извадих ги в ледено-студена вода, за да запазят зеления си цвят. В същата вода пуснах един голям морков, нарязан на шайби, да се вари също за 3-4 мин. Извадих в отделна паничка. Смесих всички зеленчуци, като ги залях с малко бульон, в който къкриха картофите, 3-4 лъжици олио, 3-4 скилидки пресован чесън, малко черен пипер и копър и ги прехвърлих в малка огнеупорна тавичка. Фурната се загрява предварително на високи градуси /280/ на грил + вентилация и се слагат зеленчуците леко да се запекат за 15-на минути.

Публикуване на коментар