вторник, 26 януари 2016 г.

СИРОПИРАНИ СЛАДКИШЧЕТА

СИРОПИРАНИ СЛАДКИШЧЕТА
Рецепта:
2 бр. яйца;
6 с. л. кристална захар;
6 с. л. брашно;
6 с. л. прясно мляко;
1/2 пакетче бакпулвер;
Ванилия
За сиропа: 1 ч.ч. вода + 10 с. лъж. захар;
За заливката: 50 мл. сладкарска сметана + 50 грама шоколад за готвене + малка бучка краве масло.
За украса: 2 суп. лъжици натурален крем за мазане + 1 ч.л. пудра захар + 2 суп. лъж. прясно мляко /тъй като кремът е гъст/, за да може да се шприцова. Коктейлни череши за финал.
ПРИГОТВЯНЕ: Яйцата се разбиват със захарта с миксера на пяна. Постепенно се добавя млякото, а след това брашното, пресято с бакпулвера. Ароматизира се с 2 прахчета ванилия. Сместа се разпределя в намаслени и поръсени с брашно форми за мъфини /ползвах за еднократна употреба от фолио/ - излязоха ми 6 бр. Ако се сложи по-малко смес, могат да излязат 8, но ще станат по-ниски. Ако се ползват силиконови /от по-малките/, може би е по-добре. Днес много не разсъждавах, просто действах, както ми дойде.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса. Изпичат се до суха клечка. През това време се прави и сиропа. Сладкишчетата се изваждат внимателно от формите и се заливат с охладения сироп. Отгоре се заливат с шоколадовия ганаш, шприцова се от белия крем, поставя се черешка и… май това е! Станаха добре! Усмихнахме сеееее!
С ПОЖЕЛАНИЕ ЗА МНОГО СЛАДКИ УСМИВКИ!



Няма коментари: