понеделник, 25 януари 2016 г.

СВИНСКИ РЕБЪРЦА С КИСЕЛО ЗЕЛЕ ПОД КУПОЛ

СВИНСКИ РЕБЪРЦА С КИСЕЛО ЗЕЛЕ ПОД КУПОЛ
Зелцето е забулено под калпаче от ориз, за да е по-загадъчно. В една купичка отвърте обвита с прозрачно фолио, така че краищата му да стърчат малко навън, се разстила околовръст от предварително сготвения бял ориз – една кафяна чашка ориз, запържих заедно с 1/2 главичка кромид лук и задуших с 3 каф. чашки вода. Киселото зеле /последното за сезона/ сготвих във фурната заедно със свински ребърца, които предварително леко запържих, да се глазират. Под оризовия купол се пълни зеле и внимателно се обръща върху чиния, след което се отстранява фолиото. Гарнитурка – пресен червен лучец и червен салатен бобец.


Няма коментари: