събота, 30 януари 2016 г.

ТОРТА „ТОРТИЧКА”

ТОРТА „ТОРТИЧКА”

Бях решила да правя мраморно руло. По рецепта от нета. Всичко спазих. Когато очертах украсата върху хартия за печене /между другото стана красива/ и я запекох, пък после и блата върху нея, уж добре, ама на финала, се оказа, че шарката се повдига от рулото, отлепи се на няколко места и стана грозно. За това ще ядем торта. К`во пък толкоз, няма да хвърлям, я!
За рулото: 4 яйца – отделят се жълтъци от белтъци. Белтъците се разбиват на сняг, след което се прибавят 10 суп. лъжици кристална захар и се бие още, на гъст крем. Жълтъците се разбиват отделно. Прибават се постепенно към белтъците, добавят се 10 суп. лъжици брашно, 2 суп. лъжици какао, 1 пакетче ванилова захар и всичко се разбърква на ръка. Изсипва се върху хартия за печене и се пече на 180 градуса около 15 минути на вентилатор.
Крем: Сладкарска сметана, смесих с 1 кутийка натурален млечен крем за мазане /по-гъсто от заквасена сметана/ + 2 суп. лъжици пудра захар. Нарязах блата за рулото на 4 ленти, сиропирах леко с малко захарен сироп от 2 суп. лъжици захар и 50 грама гореща вода, намазах със сметановия крем и сложих резенчета банан. Отстрани намазах с крем и облепих със смлени печени бадеми. Украсих с рози от захарно тесто /имах, останало от преди/, но пък розите са съвсем пресни.


Няма коментари: