неделя, 24 януари 2016 г.

ПЪСТЪРВА С БАДЕМИ

ПЪСТЪРВА С БАДЕМИ
За 4 порции:
4 риби пъстърва;
1 пакетче краве масло;
1 шепа филирани бадеми;
сока на един лимон; пресен магданоз, черен пипер
Рибката се изчиства, измива, посолява и се оставя да престои около 30 минути. След това се отцежда и подсушава с кухненска хартия. Пъстървичките се овалват в пшенично брашно. В тигана се сгорещява 1 пълна суп. лъжица краве масло и се пържат по две риби за 4-5 минути от всяка страна до златист цвят. За следващите две риби се добавя още малко масло. След като се изпържат рибките, се слага останалото масълце и се пускат филираните бадеми + накълцан магданоз. Изпържват се да се позачервят. Става бързо. Изстисква се сока на един лимон и се разбърква. Леко се посолява и овкусява с щипка черен пипер. При сервиране върху всяка риба се разпределя от бадемите.
Поднася се топла с гарнитура по желание.
Гарнирах със ленти от китайско зеле + конци от моркови, овкусени със сол, оцет и олио /зехтин/, панирани лучени шайби, чери доматки, резен лимон и резен лимети.



Публикуване на коментар