събота, 30 януари 2016 г.

ПЪЛНЕНИ КАРТОФИ СЪС СИРЕНЕ

ПЪЛНЕНИ КАРТОФИ СЪС СИРЕНЕ
/като цървулки/
Някои си построиха замъци и кули
в днешния побъркан и суетен век,
а пък аз си шляпам още по цървули,
радвам се да срещна днес добър човек.
Вече лафът ни звучи, ехе, със имидж нов,
а пък аз, ехей, пак ръбам лучец и картоф.
Няма скъп хайвер, какви ти салтанати!?
Че как ще е, когато,
в дома ми, на перваза,
вместо орхидея златна,
смей ми се мушкато!

ПЪЛНЕНИ КАРТОФИ:
Сварих 3-4 по-едри цели картофа. Срязах през средата по дължина и ги издълбах малко с лъжица. Намазах ги с по 1 ч.л. майонеза и ги напълних със сирене, намачкано и размесено с малко зехтин. Отгоре сложих по една лъжичка заквасена сметана и поръсих с настърган кашкавал.
Украса – маслинка и чери доматче. Тавата намазах хубавичко с олио. Метнах цървулените картофки във фурната и ги запекох на 200 градуса - да се зачервят.
ПОЖЕЛАВАМ ВИ ДА СТЕ СРЕД ПРИВЕТЛИВИ ХОРА И АКО СТЕ ПО ЦЪРВУЛКИ, ВНИМАВАЙТЕ КЪДЕ СТЪПВАТЕ!


Публикуване на коментар