неделя, 24 януари 2016 г.

ЧЕРВЕНА КРЕМ СУПА ОТ ЦВЕКЛО

ЧЕРВЕНА КРЕМ СУПА
продукти:
1 главичка кромид лук;
1 бр. червено цвекло;
2 картофа;
1 морков;
2 стръка целина /керевиз/;
2 суп. лъж. заквасена сметана.
В олио запържих лука, нарязан на дребно и като стана прозрачен залях с вода /на око, може би около 2 литра/. Докато кипне водата, настъргах на едрото ренде 1 средно голямо червено цвекло и пуснах във водата. Прибавих и настъргани моркова и картофите, а малко след това нарязана целината /керевиза/, 1 кубче зеленчуково бульонче, още малко сол и малко смлян черен пипер. Вари се около 20-30 минути. Половината от супата отделих в съд и пасирах с пасатора, след което върнах към останалата. Ако искате, може да си я пасирате цялата. Нооо, аз предпочитам да усещам малко съдържимото. Охлажда се добре и се поднася със заквасена сметана и резен лимети. Закичих я с роза от листенца от цвекло. Листенцата нарязах с картофобелачката. Леко ги посолих, за да омекнат. Така по-лесно се поддават за оформяне.

Публикуване на коментар