събота, 30 януари 2016 г.

БОБ ЯХНИЯ

БОБ ЯХНИЯ

За боба какво да ви пиша, бе, хора!? – сварен боб, но не току-така, а с купена вода. Днес цял ден до блока багера копае, хич за мене си нехае, че запретнала съм пак ръкави, манджа трябва да се прави. За вода до бакалията два пъти тичах, събличах се и се обличах, та дорде със тубите се смъкна, с тиган в ръка почти замръкнах.
Боба го накиснах за няколко часа, заварих го, смених му водата, ама го залях с топла вода отново, че да не вземе да се стресира. И като поувря тъй доста, да побелее чорбата му, нарязах една малка глава кромид лук, а малко по-сетне и 3 стръка пресен, един настърган морков, една капия нарязана, олио, 1 с.л. „Микадо”, джоджен и почти накрая сол. В тиган сгорещих малко олио, сипах 3-4 лъжици доматена салца, 1 равна суп.лъж. брашно, 1 с.л. червен пипер, залях с малко боб, разбърках, прехвърлих го в тенджерата иго оставих да клокне с пръжката.

Публикуване на коментар