понеделник, 25 януари 2016 г.

ПАНАКОТА С ПОРТОКАЛ

ПАНАКОТА С ПОРТОКАЛ
Една кутия от 500 грама течна сметана /за термична обработка/ + 200 мл. прясно мляко и 100 грама кристална захар се загрява на огъня да кипне. Прибавя се 1 ванилия. Преди това се накивса 1 пакетче желатин от 10 грама със 100 мл. студена вода да набъбне. Разтопява се на водна баня и се прибавя към топлата сметана. Разбърква се и се сипва се в подходящи чашки, но не до ръба. Прибира се в хладилника за 3-4 часа да стегне. Изцежда се сока на 4-5 портокала и се прецежда. Затопля се с 2-3 суп. лъжици захар, докато се разтопи. Към сока се прибавя 5 грама желатин, който отново предварително е накиснат по обичайния начин. Портокаловият сок изливаме върху всяка купичка и пак прибираме в хладилника да се охлади и да желира.


Публикуване на коментар