неделя, 24 януари 2016 г.

БЪРЗА ЗАПЕКАНКА С ПИЛЕ, КАРТОФИ И ГЪБИ

БЪРЗА ЗАПЕКАНКА С ПИЛЕ, КАРТОФИ И ГЪБИ
Пилешко месо /по желание бутчета и филе/се залива с вода с малко сол, дафинов лист и се сварява, а след това се обезкоставя и накъсва на ситно в една чиния. През това време 4 големи картофа се обелват, нарязват се на пръчици и се изпържват не в много олио. Изваждат се в една чиния. Леко ги посолявам. /Аз май много обичам тъй да ги вадя в отделни паници/. В същото олио се изпържват 300 грама кафяви печурки /нарязани на дебели филии/. Тях също ги изваждам в друга съдинка. Леко се посоляват. В същото олио сипвам една суп. лъжица брашно, бъркам и сипвам охладения бульон, в който се е варило месото. Поръсвам черен пипер, щипка къри, щипка куркума и кубче пилешко бульонче /забравих да прочета колко вредни Е-та има/. В малка тавичка наредих картофите, отгоре месото, после гъбите, полях със соса и отгоре настъргах кашкавал. През това време фурната добре е загряла на 220 градуса. Бутнах бързо ястието във фурната, пуснах вентилация и пекох, докато се зачерви кашкавала. Гарнитурката е задушени броколи. Тях ги пуснах за бързо във вряла, леко посолена вода, накъсани на розички и така 3-4 минути на огъня, а след това ги прехвърлих в ледено-студена вода, за да запазят зеленичкото си в цвят. Като се напръскат с оцет и олио, придобиват още по-хубав вкус. Отива им копър, даже и магданоз.



Няма коментари: