събота, 30 януари 2016 г.

РУЛОТО НА ЖИРАФА

РУЛОТО НА ЖИРАФА

Отдавна му се канех.
Преди време бях правила рулото на Леопарда, спомняте ли си го? Днес на Жирафчето му направих един по-различен от друг път крем, а и му сложих вътре банан. Като ще е с екстри, реших да метна наоколо и някоя и друга кактусова смокиня. Е, повече никога няма да си купя такава смокиня. Просто не ми хареса.
Та, ето как стана рулото: - пандишпан от 4 яйца, разбити много добре с 1 ч.ч. кристална захар. Добавя се 1 ч.ч. бяло брашно и 2 ванилии. От тази смес отделих в поша малко и в тавата върху хартия за печене нарисувах шарката на жирафа. Фурната е загряла през това време на 180 градуса. Метнах тавата вътре и запекох за 1 минута шарката. Оцветих пандишпановата смес с 3 с.л. какао и я изсипах върху стегналата шарка. Пекох на вентилация за 15-на минути.
КРЕМ ЗА РУЛОТО: 180 грама краве масло на стайна температура разбих с 3 суп. л. пудра захар с миксера на пухкав крем. Добавих 1 прахче ванилия. На огъня в съд на водна баня, разбих с миксера 3 цели яйца с 1 непълна ч.ч. кристална захар. Разбивах докато се посгъсти. Прибавих 3 с.л. какао. След това лъжица по лъжица добавях към масления крем и разбивах докато се смесят гладко двата крема. Докато се занимавах с крема, изпеченото руло отлепих от хартията и навих върху влажен тензух, в който престоя, докато стане кремчето. След това се намазва с крема, по средата два банана по дължина и пак се навива на рулце.




Няма коментари: