понеделник, 25 януари 2016 г.

КРЕМ КАРАМЕЛ С ПЕПЕРУДА

КРЕМ КАРАМЕЛ

Крем карамела, за да не е много скучен, му кацнах по една карамелена пеперуда и карамелена коктейлна череша.
Съдържа 8 яйца, разбити с миксера с 250 грама кристална захар + 1-2 прахчета ванилия.
Смесва се с 1 литър прясно мляко и се разлива в чашите, в които предварително сме сипали на дъното карамелизирана захар. Печем на водна баня на 180 градуса.
За пеперудите от карамелизираната захар, върху хартия на печене, с помощта на фунийка от хартия за печене, рисувах пеперуда. Много е горещо. Може би трябва да се държи с ръкавици. За целта трябва много бързо да се изрисува. И да се внимава. Тези пеперуди... парят. 



Няма коментари: