неделя, 31 януари 2016 г.

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА С ПРАЗ

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА С ПРАЗ
Не мога да кажа дали са по селски или пък по градски, но тук се харесаха - като за гладни!
РЕЦЕПТА:
500 грама пилешки дробчета срязах на две, измих, отцедих и пуснах в тигана в сгорещено олио. За да не пръскат и плющят, покрих с капак. Обърнах от двете страни за кратко, пуснах нарязани една червена и една зелена чушка, 3-4 скилидки чесън, 1 морков нарязан на кубчета, една шепа праз лук и разбърках. Ръснах малко сол, 1 щипка черен пипер, 1-2 щипки чубрица, 1 кубче пилешко бульонче, 3 щипки червен пипер и 1 кафена чаша домати консерва. Клокна и готово. Малко зеленко от перца пресен лучец ми послужиха за цвят.

Публикуване на коментар