събота, 30 януари 2016 г.

БЕКОН И ОРИЗ СЪС СПАНАК И ГЪБИ

БЕКОН И ОРИЗ СЪС СПАНАК И ГЪБИ
Бекончето, нарязано на тънко, го изкиснах два часа /не мога да кажа защо така реших днес/, след което направо го метнах в тигана с малко олио и пръжнах, но гледах да не стане много препържено. Стана сочно, хареса ми. Само малко сол и черен пипер му ръснах.
За ориза - в олио и малко водичка задуших 250 грама печурки, нарязани на ивици. Прибавих 1 ч.ч. измит ориз. Разбърках няколко пъти и после пък нарязани една връзка пресен лук, една шепа праз, а малко след това и 350 грама спанак, изчистен, измит, който направо накълцах в тенджерата. Пак разбърках да омекне спанака и добавих 3 ч.ч. вода. Ръснах му малко подправки - сол, черен пипер, вегета, джоджен и девисил. Ей така си клокна за известно време, излючих и го оставих под капака да си обере водичката.

Публикуване на коментар