неделя, 24 януари 2016 г.

ПЕЧЕНА РИБА ЛАВРАК ПОД ХАРТИЕН КАПАК

ПЕЧЕНА РИБА ЛАВРАК ПОД ХАРТИЕН КАПАК

Всеки Лаврак, изчистен и осолен отвътре и отвън, наредих върху толкова голям лист хартия за печене, за да може да се увие после. Под рибката сложих по 3-4 шайби кромид лук. Вътре в рибата по малко зехтин, 2-3 резенчета лимон, накълцан пресен лук и копър, малко черен пипер, резнах отгоре гръбчето, пак ръснах в прорезите капки зехтин и увих в хартията хлабаво, за да не залепне отгоре. Фурната през това време е загряла. Пекох на 200 градуса с вентилация за 20 минути, след което отвих. Тъй като хартията не е като фолиото да я намачкаш и не се подчинява да стои мирно, я оразях и запекох рибките за още 20 минути.


Публикуване на коментар