понеделник, 25 януари 2016 г.

ШИШЧЕТА С ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА С БЕКОН И ГЪБИ

ШИШЧЕТА С ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА С БЕКОН И ГЪБИ
Когато цял ден съм била извън града,
пък за вечеря отново гони ме глада,
от мивка към печка с бързи стъпки,
решавам да нижа дробче до гъбки,
грабвам китайското дървено шишче,
получи се гозба, елате, та вижте!
РЕЦЕПТА:
ПРОДУКТИ:
2 шепи пилешки дробчета + 1-2 щипки сол и 1-2 щипки черен пипер;
2 шепи гъби печурки + 1-2 щипки сол ;
2 шепи картофени ноазети + 1-2 щипки сол;
2 черни домата Кумато + 1-2 щипки сол;
2 краставички корнишони + 1-2 щипки сол;
2 пакетчета слайс варено-пушен бекон, без щипка сол;
ПРИГОТОВЛЕНИЕ: Измитите и подсушени дробчета, нарязани на един по-добър стандарт, посолих със сол и черен пипер, готови са бърже за старт, към горещия тиган, на шиш събрани. Всяко дробче го увих в бекон, уж спазих някакъв синхрон. Между всяко дробче има беличка печурка, ей тъй за притурка.
През туй време фурната на 180 градуса загрята, изпече двете шепи ноазети. С двете краставички, с два домата, украсих я моята пията. Между другото, ще видиш тук, къдри се и стръкче лук.
Е, това е! Кой желае?
Ако, някъде е било облачно днес и не сте видели слънцето, поднасям ви слънчев лъч, събран в стръкче слънчоглед!




Публикуване на коментар