събота, 30 януари 2016 г.

ПИЛЕШКИ РУЛАДИНИ



ПИЛЕШКИ РУЛАДИНИ
4 бр. големи пилешки пържоли /обезкостени от бутчето и плешката заедно/ се обелват от кожата и се посоляват със сол и черен пипер. По средата на всяка пържола се слага по резен /пръчка/ синьо сирене и кашкавал и по резен сушен и маринован домат. Завива се на руло и се забожда на 3-4 места с клечка за зъби. Овалват се в смес от бяло брашно и галета и се запържват в сгорещено олио, да хванат коричка. Нареждат се в тавичка, а около тях се слагат нарязани 4-5 бр. картофи на кубчета, посолени със сол. Заливат се с малко олио от запържването и се слагат във фурната на 200 градуса докато се опекат картофите.
За гарнитура – снопче сварен зелен боб, овкусен със сол, скилидка чесън, копър, сок от лимети и зехтин.
Публикуване на коментар